MMMM

Ιστορία

Ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος Κοκκινογείων Γ.Σ. ο Παύλος Μελάς Κοκκινογείων ιδρύθηκε το 1952.

Όταν έγινε ο αναδασμός ο χώρος που βρίσκεται τώρα το γήπεδο αλλά και περιμετρικά του, περιήλθε στα χέρια του Συλλόγου από την τότε Κοινότητα Κοκκινογείων.

Με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν τότε οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να κάνουν έναν χώρο για να αγωνίζεται η ομάδα του χωριού.

Βάλανε ξύλινα δοκάρια διαμόρφωσαν τον αγωνιστικό χώρο, αργότερα κάνανε τα αποδυτήρια τίποτε το ιδιαίτερο 3χ3 μέτρα για να μπορούν να αλλάζουν  οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές.Φυσικά αυτό γίνονταν με τη σειρά γιατί που να χωρέσουν τόσα άτομα εκεί μέσα. 

Στο γήπεδο τότε οι εστίες ήταν τοποθετημένες διαφορετικά απ΄ότι είναι σήμερα.Η μία ανατολικά και μπροστά από την παλιά πόρτα που σώζεται μέχρι και σήμερα  και προς τα δυτικά η άλλη.Τώρα φυσικά το  γήπεδο είναι παράλληλα στον κεντρικό δρόμο που περνάει από δίπλα του.

Για να πάρει αυτή την μορφή του και να γίνει κυρίως με γκαζόν εργάστηκε εθελοντικά σχεδόν όλο το χωριό. Όσοι διέθεταν τρακτέρ, καρότσες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς από γεωργικό μηχάνημα ήταν κάτω στο γήπεδο. Άλλοι κουβαλούσαν χώμα από το ποτάμι άλλοι άπλωναν με φτυάρια και τζουγκράνες στην κυριολεξία ένα εργοτάξιο εθελοντισμού.Το αποτέλεσμα βέβαια έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να έρθει στην τελική του μορφή τους δικαίωσε όλους.

Στα πρώτα χρόνια της ομάδας οργανωμένα πρωταθλήματα δεν υπήρχαν αλλά διεξάγονταν φιλικοί αγώνες μεταξύ των χωριών και φυσικά τα γήπεδα στην κυριολεξία χωράφια.Πολύ αργότερα οι αγωνιστικοί χώροι κάπως βελτιώθηκαν αλλά το τερέν μπετόν αρμέ και όποιος έπεφτε σίγουρα χρειαζόταν Νοσοκομείο.

Εκείνη την εποχή αναδείχτηκαν και ξεχώρισαν πολλά ταλέντα.Ένα από αυτά ήταν ο Κινατζίδης Γιώργος (Λόλος).Πήρε μεταγραφή στην τότε θρυλική ομάδα της Δόξας Δράμας που μεσουρανούσε στα σαλόνια της Ά Εθνικής. Οι κανονισμοί που ίσχυαν τότε δεν έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα, αλλά μόνο με την δεύτερη και αυτό γιατί δεν επιτρέπονταν αλλαγές καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, ακόμη και αν τραυματίζονταν κάποιος.

Κάποια στιγμή στο χωριό ήρθε προπονητής ένας λοχαγός που υπηρετούσε στη Δράμα και ήταν η λεγόμενη από πολλούς <<χρυσή εποχή>> της ομάδας. Η δουλειά που έγινε τότε ήταν αυτή που απογείωσε την ομάδα και ανέδειξε πληθώρα ταλέντων που αργότερα μεταπήδησαν σε άλλους συλλόγους  μεγαλύτερων κατηγοριών. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 

 

 

 

Είσοδος Μελών

 

 tp-logo  Η Ιστοσελίδα κατασκευάστηκε από ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ με το  ειδικό πακέτο  προσφοράς 
“Δωρεάν ιστοσελίδες για όλους”   
 Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. Επικοινωνίας 6974410972